dinsdag 14 januari 2020

Informatiemiddag reisjaar 2020

Een grote opkomst vanmiddag in de Ligt in Veldhoven voor de presentatie van het reisjaar 2020.
We hadden gerekend op 100 belangstellenden, er waren er meer.
Vooraf nog een reünie van de deelnemers aan de meerdaagse reis van 2019 naar Noord Duitsland en Kopenhagen. Met een film, een Powerpoint presentatie met foto’s en een mooi fotoboek. Allemaal gemaakt door de deelnemers.
Er werden veel herinneringen opgehaald.
Daarna de dagtochten

Dagtochten

Dagtocht Waal, Ooijpolder & Vrijheidsmuseum Groesbeek, 17 maart

Een dag in de omgeving van Nijmegen met om te beginnen een rondvaart over de Waal. Vanaf de Waalkade vertrekt u met zonnetreintjes naar Millingen aan de Rijn. Tijdens de rit zal een gids u vertellen over flora, fauna en historie van de Ooijpolder. Aan het einde van de rondrit kunt u genieten van een lunch. Daarna rijden we via Persingen, Berg en Dal en de Zevenheuvelenweg naar Groesbeek. Hier wordt een stop gemaakt bij het Canadese militaire kerkhof en brengt u een bezoek aan het Vrijheidsmuseum.

Chocolade en Rotterdam, 8 mei

Vertrek uit Veldhoven naar Ridderkerk, Chocolade Atelier Van Noppen. Onder het genot van een kopje koffie met een chocolaatje krijgen we een demonstratie chocolade en bonbons maken.
In de middag verzorgt rederij Spido een rondvaart door de Havens van Rotterdam. Daarna volgt nog een bezoek aan de Nieuwe Markthal in het centrum van Rotterdam met de vele restaurants en marktkramen onder het mooiste plafond van de stad.

Tiengemeten, 3 juli

Naar de provincie Zuid Holland, ontvangst in Nieuwendijk, Zuid-Beijerland met koffie. Dan een toeristische tocht met de bus door de omgeving. Na de lunch overtocht met de pont naar Tiengemeten waar de groep in tweeën wordt gesplitst voor het bezoek aan de museums, Rien Poortvliet en het Landbouwmuseum. Deze zijn te klein voor de hele groep, vandaar.

Beeld en Geluid, 6 november

Bij Beeld en Geluid, in Hilversum, wordt u ontvangen voor het Nostalgie-arrangement, een feestelijk programma bomvol topamusement uit de Nederlandse televisiegeschiedenis. Vertrek vanaf het Mediapark en via een toeristische route naar Loosdrecht voor een 3 uur durende boottocht. Tijdens deze boottocht wordt er voor een lunch gezorgd. We starten op de Loosdrechtse plassen en gaan dan via de sluis bij Mijnden de Vecht op.
En natuurlijk ook de meerdaagse reizen:

30 mei t/m 6 juni: 8 daagse busreis Polen

Tijdens deze 8-daagse reis bezoeken we historische steden, bezienswaardigheden en mooie natuurgebieden.
Zo staan o.a. Wroclaw en Krakau (met de wijk Nova Huta) op het programma en maken we een boottocht over de Wisla. In plaats van dat laatste kunt u desgewenst ook kiezen voor een bezoek aan Auschwitz en Birkenau.
Op een ander moment bezoeken we de voormalige fabriek van Oskar Schindler. De fabriek is tegenwoordig gedeeltelijk ingericht als een museum. Qua natuur mag u het bezoek aan de Dunajec-kloof niet missen. Omgeven door hoge kalksteen-rotswanden en dichte bossen maakt u een vlottentocht (geschikt voor alle leeftijden, u kunt het vergelijken met punteren in Giethoorn!) over de Dunajec-rivier.

12 t/m 23 september: 12-daagse vliegreis Sicilië, Italië

Voor deze 12-daagse vlieg-/busreis vertrekken we vanuit Veldhoven per touringcar naar de luchthaven Rotterdam van daaruit vliegen we direct naar de hoofdstad van Sicilië, Palermo.
Per touringcar reizen we over het eiland en bezoeken o.a. de vele cultuur-historische bezienswaardigheden. Hier heersten nl. Grieken, Romeinen, de Byzantijnse keizer, Arabieren en Normandiërs.
We bezoeken o.a. de steden Palermo, Selinunte, Agrigento, Piazza Armerina, Siracusa, Catania, Taormina, Savoca en Cefalù. Op dag 9 vertrekken we voor een bezoek aan de nog steeds werkende vulkaan Etna (3323m). De Etna is de op een na hoogste vulkaan van Europa, op het hoogste punt begeeft u zich in een waar maanlandschap. Bij helder weer kunt u genieten van prachtige uitzichten vanaf de Mongibello, zoals de Sicilianen de Etna noemen.
Geen plaatjes hierbij.
Die komen wel als we op reis zijn.
Nu afwachten of er voldoende inschrijvingen komen om deze dagtochten en reizen door te laten gaan. 😉 🥴 🚌 ✈️